Boerderij aan de Langbroekerwetering Landelijk uitzicht vanuit de woonkamer

Schalkwijk, Jonkheer Ramweg 11

Kenmerken

Vraagprijs
Woningtype
Woonoppervlakte
Wooninhoud

Perceeloppervlakte
Kamers
Slaapkamers
Bouwjaar
:
:
:
:

:
:
:
:

Verkocht onder voorbehoud
Vrijstaande woonboerderij
180 m²
1150 m³, waarvan 450 m³ in het voorhuis en 700 m³ in het achterhuis
2.590 m²
11
5
1874


Omschrijving

Met gepaste trots bieden wij deze sfeervolle woonboerderij met ruim achterhuis en grote werkplaats aan. Op werkelijk een unieke locatie kent dit gemeentelijk monument ongekend veel mogelijkheden. Nieuwsgierig? Wij laten het graag aan u zien!

Indeling

Aan een rustige weg gelegen in Schalkwijk, waar het dorpsgevoel bewaard is gebleven, maar op enkele autominuten van de binnenstad van Utrecht en op fiets afstand van het groeiende Houten, treft u deze pracht boerderij. Het klassieke smeedijzeren hekwerk leiden u via een oprit naar het achtergelegen perceel waar ruim voldoende parkeergelegenheid te vinden is, óók overdekt. Zoals men gewend is in een dorp, komt u via het ruime achterhuis, waar vroeger het vee stond, in de bijkeuken. Hier is de wasmachine en droger installatie gesitueerd. Door het extra dakraam in de rietenkap voelt het gelijk als een lichte ruimte. Doorgang naar de officiële hal met toilet en trapopgang naar de eerste verdieping. Tevens kunt u uw weg vervolgen naar zowel de woonkamer als naar de grote leef-keuken. In deze leef-keuken treft u diverse inbouwapparatuur. In de sfeervolle woonkamer, welke in open verbinding staat met zowel de leef-keuken als een studeerruimte, is volledig gedacht aan het gezellig samen zijn met vrienden en familie. De prachtige houtkachel maakt deze sfeer compleet. Aan de oprit kant bevindt zich een kantoor-/studeerruimte met doorgang naar een eventuele slaapkamer met aparte doucheruimte met wastafel. Achter deze kamer treft u wederom een ruime slaapkamer, waar de elementen van een echte woonboerderij helemaal naar voren komen in de vorm van een “oud” stalraam.

Wanneer u via de officiële hal uw weg vervolgd naar de eerste verdieping komt u op een ruime overloop welke toegang geeft tot drie zeer ruime slaapkamers en een badkamer. In deze badkamer treft u een tweede toilet, douche en wastafel aan. In twee van de drie slaapkamers treft u wederom een wastafel. Via de vaste trap is een zolder verdieping te bereiken. Deze is praktisch ingedeeld met veel kast ruimte en twee kleinere kamers.

Tuin

Ongekend mooi aangelegd en bijgehouden, deze tuin verspreid over het hele terrein. Strakke gazons, mooie bloemen borders en diverse kleine terrasjes maken het een genot om elk jaar getij te genieten van de tuin. In het tuinhuis is het heerlijk vertoeven tot in de late avonduren en de groentekas halen de teler in u naar boven. Wij nodigen u van harte uit om zelf deze fijne sfeer te ervaren.

Bijgebouwen

Op het terrein treft u meerdere bijgebouwen aan waaronder een grote werkplaats/schuur welke onderverdeeld is in twee delen. Eén hiervan is geïsoleerd en in het bezit van verwarming waardoor het geschikt is voor meerdere doeleinden. Tevens zijn er op dit deel van de werkplaats maar liefst 34 zonnepanelen aanwezig. Aan deze werkplaats zitten twee overkapping vast, waarvan één onder andere geschikt is als carport voor twee personenauto’s. Tevens is zoals gezegd op het terrein een groentekas en tuinhuis aanwezig. Ook treft u nog de, geheel in originele staat, hooiberg aan welke ook voor meerdere doeleinden geschikt is. Hier tegenaan is een lage opstal gecreëerd met gelegenheid voor het stallen van een aantal schapen of geiten bijvoorbeeld. Maar ook het ruime achterhuis biedt volop ruimte voor ontwikkeling. Kortom, ongekend veel mogelijkheden die onmogelijk zo op papier te omschrijven zijn. Dus voel u welkom en wij laten u graag het geheel zien.

Extra foto's

Klik op de foto's voor een vergroting.

Vooraanzicht
Vooraanzicht
Vooraanzicht
Achterhuis
Achterhuis
Achterhuis
Detail
Detail
Detail
Detail
Tuinhuis
Tuinhuis
Terrein
Terrein
Terrein
Terrein
Terrein
Werkplaats
Werkplaats
Werkplaats
Werkplaats
Werkplaats
Werkplaats
Kas
Kas
plattegrond begane grond
plattegrond eerste verdieping
plattegrond eerste verdieping
plattegrond werkplaats

Inlichtingen

Indien u geïnteresseerd bent in of vragen heeft over deze woning, dan kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

De informatie op deze pagina is onder voorbehoud van typefouten.